Ovocná alej Zálesie – hotovo!

Zálesie sa stalo zdravším miestom na život. Dokončili sme Ovocnú alej s multifunkčným altánkom.

Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom, dobrovoľníčkam, donorom, partnerom, starostovi, dobrovoľným hasičom/hasičkám DHZ Zálesie podieľajúcim sa na unikátnej výsadbe v Zálesí. Boli to krásne dve soboty plné dobrých ľudí, stromov, debát, smiechu, zábavy i jedla.

V sobotu 23. októbra prišli sadiť stromy nadšenci zo Zálesia, z okolitých obcí, ale aj z Bratislavy. Stretli sme sa pre dobrú vec a taký je aj výsledok. Posadilo sa viac ako 100 stromov a 45 drienok po dĺžke jedného kilometra. Ovocná alej v Zálesí je spektrom pôvodných odrôd čerešní, hrušiek, višní, sliviek a moruší.

O týždeň neskôr, po dodávke kvalitnej listnatej štiepky a líp, sme spoločne dokončili výsadbu líp a uloženie kvalitnej listnatej štiepky k už vysadeným stromom. Štiepkou sme prikryli všetky vysadené stromy, aby si držali vlhkosť a dostávali z nej živiny. Po náročnom dni sme sa pohostili v zrealizovanom multifunkčnom altánku, ktorý zdobí kilometrovú alej.

Veľké poďakovanie patrí všetkým dobrovoľníkom, ktorí do projektu priniesli svoju energiu, radosť, silu a túžbu urobiť tento svet krajším, zdravším a lepším. Ďakujeme Mariánovi Pergerovi starostovi Zálesia za jeho odvahu, ochotu a spoluprácu na projekte. Ďakujeme najlepším hasičom/hasičkám na svete DHZ Zálesie a DHZ Tomášov za ich nasadenie kedy nehasili požiar, ale vodou poskytovali život novým stromom. Vďaka patrí tvoriteľkám i tvoriteľom všetkých dobrôt v podobe koláčikov, gulášu, šošovicovej polievky a čajíku. Ďakujeme za získanie skúsenosti a vedomosti nadobudnutých počas ročných príprav a realizácie projektu Ovocná alej. Mnohonásobne ďakujeme donorom a partnerom: Nadácia Ekopolis, Nadácia Pontis, Nadácia SPP, Satelix s.r.o., DHZ Zálesie, DHZ Tomášov, KOBERA NAD, Ovocný strom (Ovocná a okrasná škôlka Biele Karpaty), Sadíme stromy (Alenka Piknová) a Nadácia rodiny Kúšikovcov.